ápr
6

80 dkg pulykamell

8 szelet bacon

1 dkg durva borskeverék

4 dl tejszín

3 cl worcestershire szósz

8dkg tisztított földimogyoró

5 cl brandy

20 dkg padlizsán

10 dkg cukkini

3 db kaliforniai paprika

1 fej lila hagyma

friss rozmaring

1/2 fej fokhagyma

0,8 dl olivaolaj

4 db burgonya

A pulykamellet lehártyázzuk és vastagabb szeletekre vágjuk, baconnal szorosan körbetekerjük, majd sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben olivaolajat hevítünk, és a pulykamell steakeket elősütjük rajta. Ezután tepsibe helyezzük és 200 C-on pirosra sütjük.

A zöldségeket nagyjából egyforma méretűre vágjuk ( kb ujjnyi szeletekre ), és rorró serpenyőben pirosra sütjük. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és rozmaringgal ízesítjük.

A földimogyorót robotgépben félig szétzúzzuk, majd olvasztott vajon átfuttatjuk. Sózzuk, borssal és petrezselyemmel ízesítjük, majd brandyt öntünk hozzá. A mártást tejszínnel engedjük fel, és worcestershire szósszal tesszük pikánssá. Addig forraljuk, amig a kellő sűrűséget eléri.

A pulykamell steakeket a grill zöldségekkel és a mogyorómártással tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://pakripet.blog.hu/api/trackback/id/tr931048708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása