Bár a férjem nagyon szereti, eddig még nem csináltam vesét velővel, de találtam egy receptet és rászántam magam, miután sikerült vennem előhűtött, " pucolt" vesét, hozzácsomagolt velővel. Azért én még leszedtem a fehér részeket a veséről, ami csíkokra volt vágva és átmostam többször is.
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma,
só, bors, pirospaprika, majoranna ( ízlés szerint )
Kb fél kiló tisztított vese, jó két maréknyi tisztított velő
Ízlés szerint szalonna
A szalonna zsírján megpirítottam a hagymát, megszórtam pirospaprikával, rátettem a vesét, alá öntöttem kb fél deci vizet, csakhogy ne ragadjon oda, hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot majorannát, kb 20 percig pároltam közepes lángon és ekkor adtam hozzá a tisztitott kb fél centis csikokra vágott velőt ( aminn nem látszott hogy hogy vágtam össze, mert szinte szétmállott a kezembe). Kb 10-15 percig főztem még amig szépen szaftosra pirult. Főtt krumplival és csemege uborkával tálaltam:)
Mindenkinek ízlett:)
Utolsó kommentek